Tři recepty na rychlé a chutné piknikové dezerty | PiknikovýKoš.cz

Tři recepty na rychlé a chutné piknikové dezerty

1

Co by to bylo za piknik bez nějaké té sladké třešničky nakonec? Zakončete příjemný den lahodnými muffiny, kokosovým potěšením nebo pudinkovou pochoutkou! Máme pro vás tři recepty, jejichž příprava vám nezabere více než pár minut. Zároveň si však můžete být jisti, že cestu na piknik tyto sladké dobrůtky přežijí v excelentním stavu. Jestli alespoň zbytek nějakého dezertu donesete domů, to vám už bohužel zaručit nemůžeme.

Pudinková lahůdka s karamelem a banány

Potřebujeme:

  • 2 balení oblíbených sušenek
  • 500 g vanilkového (nebo jiného) pudinku
  • 1 konzerva karamelového kondenzovaného mléka
  • Banány
  • Uzavíratelné sklenice
  • Ořechy na dozdobení

Příprava:

Sušenky rozdrobte a rozdělte do sklenic. Uvařte puding a po vychladnutí jej navrstvěte na sušenky. Následuje přelití karamelovým kondenzovaným mlékem. Na mléko naskládejte pokrájené banány a poté opět zalijte pudinkem a karamelem. Použité ovoce můžete pochopitelně různě obměňovat, stejně jako příchuti pudinků. Pro estetickou dokonalost dezertu jej můžete zasypat jemně posekanými oříšky.

Muffiny s jablky a příchutí skořice

Potřebujeme:

  • 120 g cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 jablka
  • 2 vejce
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 6 lžic mléka
  • špetku soli
  • 250 g polohrubé mouky
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • 125 g másla (nikoli tuku!)

Příprava:

Jablka očistíme a zbavíme slupky. Vejce (bílek i žloutek) rozšleháme s oběma cukry. Přidáme rozpuštěné máslo, mléko, strouhaná jablka se skořicí a nakonec prosátou mouku se špetkou soli a práškem do pečiva. Vymazané formičky plníme těstem zhruba do poloviny a pečeme je v předehřáté troubě na 165 °C dozlatova.

Raffaello kuličky k nerozeznání od originálu

Suroviny:

  • 200 g strouhaného kokosu (nepraženého)
  • 100 gramů mandlí
  • 1 kondenzované mléko/salko
  • kokos na obalení

Příprava:

V míse umícháme kokos a studené kondenzované mléko. Necháme zhruba 2 hodiny uležet v ledničce. Mandle spaříme a oloupeme, necháme oschnout. Do misky si nasypeme kokos a z uleženého těsta děláme malé kuličky, do kterých zasadíme vždy po jedné mandličce. Kuličky následně obalujeme kokosem a ukládáme do papírových košíčků.

Jakým dezertům se raději vyhýbat?

Zejména těm, které obsahují máslové krémy, šlehačku nebo tepelně nezpracovaná vejce. Mějte na paměti, že piknik se může protáhnout do pozdních večerních hodin a ani samotná cesta na vyhlédnuté piknikové místečko nemusí být zrovna nejkratší. Proto neriskujte, že z esteticky dokonalého a chutného receptu, donesete v piknikovém koši rozmáčenou hromádku něčeho, co nebude mít s poživatelnou lahůdkou příliš společného. Žluklé máslo nebo dezert z tepelně neupravených vajíček může být navíc příčinou nepříjemných trávicích potíží!

Vyzkoušeli jste některý z uvedených receptů? Dejte nám vědět, jak vám chutnaly!

Sdílejte článek:

O autorovi

Vendi čerpá nápady i inspiraci pro svou další tvorbu v přírodě. A klidně při této příležitosti uspořádá piknik nejen pro sebe, ale také pro své nejbližší. Jelikož je příprava nejrůznějších lahůdek a specialit její vášní, piknikování ve volné přírodě patří mezi její nejoblíbenější volnočasové aktivity.

1 Comment

  1. Pingback: Piknik jako netradiční forma oslavy | PiknikovýKoš.cz

Vložit komentář

5 × two =